تغذیه انحصاری با شیرمادر بیش از 60 درصد جمعیت کودکان زیر یکسال تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه

تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ ۱۳:۵۶ | تعداد بازدید: 60

کارشناس ترویج تغذیه با شیر مادر و نوزادان معاونت بهداشت  گفت: همگی محیطی حمایتی ایجاد کنیم که با توانمند سازی والدین ، تغذیه با شیر مادر را تقویت کند.

به گزارش روابط عمومی،فاطمه گلریزی اظهار داشت: تغذیه انحصاری و شیردهی در ساعت اول تولد جان یک میلیون کودک را سالانه از مرگ نجات می دهد وطبق بررسی های صورت گرفته، شاخص تغذیه با شیرمصنوعی در جمعیت کودکان زیر یکسال تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه 6 درصد و تغذیه انحصاری با شیرمادر بیش از 60 درصد می باشد که  در مقایسه با شاخص کشوری در موقعیت خوبی قرار داریم.

وی افزود: تغذيه با شیر مادر يكي از استراتژی هاي امنيت غذايي كودكان زير دو سال و بخشي مهم از شروع شيوه زندگي سالم محسوب مي شود.

وی عنوان داشت : شیر مادر علاوه بر اینکه بهترين تغذيه و الگوي رشد و تكامل را براي كودكان تامين مي‌کند ، سیستم ايمني کودک را تقویت نموده و موجب كاهش بروز مرگ و مير  کودکان و ارتقای سلامت كودكی و بزرگسالی می‌شود ، همچنین تغذيه با شير مادر به عنوان يك عامل زيست محيطي و صرفه جويي اقتصادي براي خانواده و جامعه از محل كاهش واردات مواد اولیه شير مصنوعي و كاهش هزينه هاي بيماري‌ها و مشكلات ناشي از تغذيه مصنوعي محسوب مي گردد.

کارشناس ترویج تغذیه با شیر مادر و نوزادان معاونت بهداشت خاطر نشان کرد: نه تنها میزان بروز بیماری در شیرخوارانی که با شیرمادر تغذیه می شوند کمتر است ، بلکه طول مدت بیماری و شدت آن نیز کوتاه تر است و عموما" شیرخواران عفونت های متشابهی را تجربه می کنند ، اما در شیر مادر خواران این عفونت ها عموما" بدون علامت یا با علائم خفیف تر بوده و این شیرخوارن به واکسیناسیون در مقابل BCG  ، هموفیلوس آنفولانزای تیپ b ، کزاز و توکسوئید دیفتری پاسخ ایمنی بهتری می دهند.