انکار و سکوت در مورد بیماری ایدز سبب گسترش بیماری می شود

تنها راه تشخیص اچ آی وی آزمایش خون است

تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۹/۱۰ ۰۷:۴۸ | تعداد بازدید: 66

مدیر گروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، همزمان با هفته جهانی ایدز (9الی 15 آذر)، با بیان این موضوع که "انکار و سکوت در مورد بیماری ایدز سبب گسترش بیماری می شود"، افزود: تنها راه تشخیص اچ آی وی آزمایش خون است، که در مراکز مشاوره بیماریهای عفونی و رفتاری به صورت محرمانه و رایگان انجام می شود.

به گزارش روابط عمومی، محمدرضا اعتصامی راد در خصوص راههایی که ویروس ایدز از طریق آن ها منتقل نمیشود، تصریح کرد :همانطور که میکروب بیماری های اسهالی از طریق تنفس منتقل نمی شود، ویروس عفونت اچ آی وی نیز از طریق تماس های عادی منتقل نمی شود ولی عده ای از افراد احتمال آلودگی و یا بیماری بیشتری برخوردارند از جمله: معتادین و کسانیکه مواد مخدر تزریقی را با سرنگ و سر سوزن های مشترک مورد استفاده قرار میدهند و شرکا جنسی آنها، افرادی که شرکای جنسی و روابط جنسی نامطمئن دارند، افراد مبتلا به بیماریهای آمیزشی و مقاربتی، دریافت کنندگان مکرر خون، فرآورده های خونی و فاکتورهای انعقادی آلوده، همسران افراد آلوده به اچ آی وی و یا بیماران مبتلا به ایدز، نوزادان مادران آلوده به اچ آی وی .

اعتصامی راد در خصوص درمان عفونت اچ آی وی گفت :تاکنون داروی موثری که بتواند ویروس را کامل از بین ببرد وجود ندارد، اما داروهای مناسبی وجود دارند که می توانند تعداد ویروس را درخون به شدت کم کرده و مانع پدید آمدن علایم مرحله ایدز شوند و با مراقبت و دریافت دارو، بیماران مبتلا به اچ آی وی می توانند سالیان متمادی زندگی سالم و بدون مشکل را تجربه کنند.

وی در پایان با اشاره به این موضوع که این بیماری هیچ علامتی ندارد،  گفت : مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری واقع در  بلوار مدرس، مدرس12 ، مرکز خدمات جامع سلامت امام خمینی (ره)  آماده ارائه خدمت به متقاضیان می باشد .