توصیه های معاون غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در خصوص واکسن آنفولانزا

کد مطلب: ۲۸۳۶ | تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۰۷/۱۶ ۱۰:۴۶ | تعداد بازدید: 154

 دکتر سمانه کاخکی معاون غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در درگفتگویی با روابط عمومی  با بیان این موضوع  که واکسن آنفولانزا محتوی آنتی ژن های سطحی ویروس آنفولانزاست افزود :این واکسن برای افراد ذیل توصیه میشود :

  1. در اطفال با سن بین 6ماه تا 2سال
  2. افراد با سن بالای 65 سال
  3. مبتلایان به بیماری های مزمن ( مانند دیابت  COPD ، نارسایی مزمن قلب کلیه و کبد )
  4. خانم های باردار
  5. نقص سیستم ایمنی ناشی از بیماری ها  یا مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی
  6. کودکان و نوجوانان مصرف کننده طولانی مدت آسپرین (چون در این افراد در صورت ابتلا به آنفولانزا  ریسک ابتلا به سندروم ری بالا می باشد.)
  7. کسانی که در محیط های جمعی زندگی می کنند(مثل سربازخانه ها و خوابگاه ها و مهدکودک ها و...)

وی ادامه داد :در شرایط معمول واکسن آنفولانزا فقط در موارد بالا توصیه می شود ولی در مواردی که آنفولانزایی در جامعه همه گیر شود ، همه اندیکاسیون پیشگیری با واکسن آنفولانزا را دارند.

معاون غذا ودارو گفت : واکسن آنفولانزا به صورت عضلانی یا زیر جلدی عمیق تزریق می شود وزیر 6ماه منع مصرف دارد بهترین زمان برای مصرف واکسن آنفولانزا نیمه شهریور تا شروع فصل سرماست ( که در کشور ما آبان ماه می باشد.) ولی اگر بیمار در زمان مذکور استفاده نکرد در هر زمانی قابلیت مصرف دارد.

ایشان ادامه داد:عوارض  تزریق واکسن آنفولانزا سندرم شبه آنفولانزا و واکنش های محل تزریق می باشد و لازم به ذکر است فردی که اکنون سرما خورده است چون سیستم ایمنی وی در حال حاضر ضعیف است در صورت تزریق واکسن ، تیتر آنتی بادی به حد موثر نمیرسد بنابراین باید صبر کرد تا تمام علایم وی برطرف شود و سیستم  ایمنی به حالت اولیه برگردد.

 وی در پایان یاد آور شد : این واکسن به صورت سوسپانسیون در سرنگ آماده تزریق و تک دوز می باشد و واکسن آنفولانزا یخچالی می باشد و در صورت تهیه از داروخانه یا تزریق شود و یا به یخچال  انتقال داده شود.

 

برچسب های خبر

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.