خوراکی های فصل پاییز

کد مطلب: ۲۱۷۳ | تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۰۸/۲۰ ۱۰:۳۷ | تعداد بازدید: ۳۳

دکتر ملیکا امیرزاده کارشناس واحد نظارت بر فرآورده های سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در گفتگو با خبرنگار واحد خبر روابط عمومی این معاونت خوراکی های مفید در فصل پاییز را اینگونه تشریح نمود.

وی دراین خصوص گفت:  مصرف نارنگی برای رفع حالت خفقان و تنگی نفس ناشی از سرماخوردگی توصیه می‌شود، همچنین سوزش گلو، خارش پوست یا عطش مفرط را بهبود میبخشد.گرگرفتگی دوران یائسگی را که عمدتاً به دلیل خشکی نامحسوس پوست و انسداد منافذ پوستی است بهبود نسبی می‌بخشد. مرکبات و نارنگی عمدتاً باعث افزایش ادرار می‌شوند و برای پاکسازی سیستم کلیوی و کمک به دفع سنگ‌ریزه‌های کوچک مفیدند و از همه مهم‌تر باعث برطرف شدن سوزش ناحیه تناسلی در خانم‌ها می‌شود .

پرتقال نیز خواص شبیه نارنگی دارد اما منافع آن قدری بیشتر از نارنگی است.

وی افزود: شیر بادام ،این نوشیدنی لذت‌بخش، مقادیر خوبی کلسیم، فسفر و پتاسیم و ویتامین‌های گروه “ب “را برای بدن فراهم می‌کند و به‌ویژه برای زنان در سنین میانسالی که نگران عوارض یائسگی چون پوکی استخوان هستند و همچنین برای تقویت بدنی و رشد بهتر کودکان، بسیار مفید است.

اگر خشکی پوست یا یبوست دارید یا انرژی‌تان کم است، شربت شیر بادام را مصرف کنید.

دکترامیرزاده مصرف شیربرنج رااینگونه توضیح می دهد کهغذای بسیار خوبی برای افزایش وزن کودکان و افراد لاغر است و علاوه بر افزایش توان جسمی و ذهنی به بهبود وضعیت خواب افراد کمک کرده و موجب خوش رنگی پوست صورت می‌شود.

بهتر است شیر برنج با شکر سرخ تهیه شود و علاوه بر خواصی که از شیر برنج گفته شد مصرف آن موجب بهبود وضعیت خواب، و حتی نیکوشدن رویاهای در خواب افراد می‌شود.

ایشان افزود: بوییدن انواع «به»، نشاط‌آور و نیروبخش است و خوردن آن در رفع سردرد و وسواس فکری کمک‌کننده است. همچنین مصرف این میوه در تپش قلب توصیه می‌شود.

استفاده از «به»، معده وکبد ضعیف‌شده را تقویت می‌کند و باعث رفع بدبویی دهان و برانگیختن اشتها می‌شود.

 همچنین مخلوطی از آب «به» همراه با «آب سیب»، به نسبت «یک به دو» می‌تواند در کاهش خونریزی‌های عادت ماهیانه که باعث ضعف فرد می‌شود موثر باشد. برای بهره بردن از این خاصیت، باید یک هفته قبل از شروع عادت ماهیانه تا پایان آن، هر روز یک لیوان از مخلوط آب «به» و آب سیب به نسبت اشاره شده (یک به دو) استفاده کرد.»

«به»، به تنهایی نفاخ است و اگر تبدیل به مربا شود یا با کمی عسل میل شود از نفخ آن کاسته خواهد شد.

تاکید می‌شود در فصل پاییز مصرف «تاس کباب به» و «خورش به آلو» فراموش نشود.

کارشناس واحد نظارت بر فرآورده های سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه درپایان افزود:جویدن نعناع به تسکین درد دندان کمک می‌کند. خوردن نعناع با لبنیات و پنیر، مانع از ضرر رساندن این مواد غذایی به بدن می‌شود. البته نباید فراموش کرد که زیاده‌روی در خوردن نعناع، باعث خارش گلو و نفخ می‌گردد. درواقع، کم خوردن نعناع باعث از بین رفتن نفخ و زیاده‌روی در خوردن آن باعث ایجاد نفخ می‌شود.مصرف این سبزی بعد از شیمی‌درمانی و رادیوتراپی به کنترل حالت تهوع و استفراغ کمک می‌کند. نعناع حتی در بهبود بیماری‌های ریوی از جمله سل و سرطان هم موثر است.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.