سلامت، موضوعی فراتر از مرزهای جغرافیایی
رئیس دبیرخانۀ مشارکتهای اجتماعی با اشاره به هفتم آوریل روز جهانی بهداشت و تقدیر از مدافعان سلامت گفت: بدون تردید کنترل همهگیری کرونا در گروی مشارکت فعال مردمی و حمایت از تلاشگران عرصۀ سلامت است.
دکتر محمدحسین دلشاد همکاری آحاد مردم با مدافعان سلامت در کنترل و پیشگیری از بیماری کرونا را الزامی دانست و گفت: با توجه به اینکه مراقبت، گردآوری، تجزیه و تحلیل، تفسیر و انتشار بههنگام، مستمر و منظم دادههای مربوط به سلامتی است و صرفا به بیماری نمیپردازد، کلیۀ دادههایی را که مربوط به سلامتی هستند را دربرمیگیرد، در نتیجه این دادهها برای پیشگیری و کاهش بار بیماریها از جمله بیماریهای واگیردار لازم است و رسیدن به چنین دادههایی با مشارکت فعال مردم در این زمینه میسر خواهد شد.
دکتر دلشاد با مطرح کردن موضوع "سلامت واحد" از اهمیت آن گفت و افزود: موضوع سلامت واحد به چالشهای پیچیدۀ ارتقاء سلامت و رفاه همۀ گونهها از طریق ادغام علوم مرتبط در سطح نظامهای انسانی، حیوانی و محیط زیست میپردازد که خود تحت تآثیر عوامل اجتماعی سلامت و متغیرهای زمینهای کلان هستند و همکاریها و فعالیتهای محلی، ملی و جهانی برای کسب سلامت مطلوب همۀ گونهها را میطلبد.
رئیس دبیرخانۀ مشارکتهای اجتماعی ضمن تاکید بر نقش نیروهای مردمی در تحقق اهداف توسعۀ پایدار گفت: از سال 2015 اهداف توسعۀ پایدار در 17 آرمان تعریف شدند که آرمان سوم آن "اطمینان از زندگی سالم و ارتقاء تندرستی برای همه در همۀ سنین" است که بهطور مستقیم به بیماریهای واگیر پرداخته و آحاد اجتماع در تحقق آن نقش بهسزایی دارند.
وی در پایان سلامت را موضوعی فراتر از مرزهای جغرافیایی کشورها دانست و گفت: سلامت جهانی به تعیینکنندههای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میپردازد که جهان را شکل داده و فرای مرزبندیها میداند.
افزودن دیدگاه جدید