در کمیتۀ سلامت جمعیت و ارتقاء باروری دانشگاه مطرح شد:

فرهنگ‌سازی بهترین راهکار افزایش جمعیت سالم

تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۰ ۱۰:۱۳ | تعداد بازدید: 147

زهره حسینی رئیس اداره سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه ضمن اعلام این خبر بیان‌کرد:  برنامه‌های باروری سالم از جمله پیشگیری و شناسایی زودرس زوجین نابارور، مشاوره فرزند‌آوری، مراقبت ویژه زنان واجد شرایط پزشکی که تا زمان رفع بیماری نیاز به فاصله گذاری بین بارداری دارند، مراقبت‌های پیش بارداری، بارداری و بعد از زایمان، آموزش‌های قبل، هنگام و بعد از ازدواج در توازن جمعیت و تدوین سیاست‌های جمعیتی نقش مهمی به عهده دارد.

وی ادامه داد: این برنامه به افراد کمک می‌کند تا از بارداری غیر‌ارادی جلوگیری کنند، زمان تولد فرزندان خود را با شرایط سلامتی و سن خود تطبیق دهند و آگاهانه درباره تعداد فرزندان خود تصمیم بگیرند، برنامه‌های سلامت باروری علاوه بر جنبه‌های بهداشتی تاثیر مهمی در سایر ابعاد اجتماعی، حقوقی، اقتصادی، روانی و فرهنگی نیز دارد.

در ادامه فرزانه مریمی کارشناس باروری سالم معاونت بهداشت گفت: نتایج باروری سالم منجر به کاهش مرگ و میر مادران، نوزادان و کودکان، جلوگیری از سوء‌تغذیه در مادر و کودک، جلوگیری از زایمان در سنین نامناسب، کاهش بیماری‌های ژنتیکی، جلوگیری از حاملگی‌های برنامه‌ریزی نشده و سقط‌های عمدی و عواقب حاصله از آن نظیر وقوع بیماری، معلولیت و مرگ و هم‌چنین عاملی برای فراهم کردن زمینه مناسب ارتقاء سلامت خانواده می‌شود که از اهداف اساسی برنامه راهبردی صیانت از جمعیت است.

وی تصریح کرد: توانمند‌سازی خانواده‌ها برای انتخاب تعداد فرزندان و زمان فرزند‌آوری، پرهیز از بارداری‌های درسنین نامناسب و بارداری‌های با فاصله زمانی کمتر از 3 سال، پیشگیری از بارداری‌های پرخطر یا غیر‌ارادی و کاهش تصمیم به سقط‌های غیرقانونی از مهمترین محورهای فعالیت های این برنامه می‌باشد.

در این جلسه در خصوص مشارکت ادارات و سازمانها و استفاده از ظرفیت آنها در خصوص برنامه صیانت از جمعیت و افزایش نرخ باروری بحث و گفتگو شد و از مهمترین مصوبات این جلسه فرهنگ سازی مطلوب جمعیتی با آموزش مستمر با توجه به شناسایی مخاطبین برنامه، توجه به نیاز آن‌ها، طراحی پیام‌ها و کانالهای مناسب انتقال آموزش بود.