رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه تشریح کرد:

نکات ایمنی در هنگام مواجه با فرد آسیب دیده در حوادث چهارشنبه سوری

کد مطلب: ۲۳۸۳ | تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۱۲/۲۲ ۱۱:۳۰ | تعداد بازدید: 68

دکتر محمد جواد امیری درگفتگو با روابط عمومی دانشگاه بیان کرد: هر ساله  مواد محترقه تازه ای وارد بازار می شود که قدرت انفجار آنها بیشتر از سال قبل است و در بسیاری از مواقع برای اینکه قدرت انفجار بیشتری داشته باشند در داخل آنها از خرده شیشه استفاده می شود که در زمان انفجار پرتاب و علاوه بر تولید صداهای بسیار گوش خراش و آزار دهنده،آسیب های جدی به چشم و سایر اندام های بدن وارد می کنند.وی افزود : در سال گذشته طبق آمار 132 نفر از هموطنان دچار حوادث مربوط به چهارشنبه پایان سال شده که متاسفانه 8 مورد از آنها منجر به قطع عضو و 19 نفر جان خود را از دست داده اند .رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی ضمن اشاره به این موضوع که هرگز برای نجات یک نفر جان خود یا دیگران را به خطر نیندازید افزود هنگام مواجه با فرد آسیب دیده آرامش خود را حفظ کنید و با شماره 115 تماس بگیرید،پاسخگوی تلفن 115 پس از گرفتن اطلاعات لازم بر اساس آموزش های تخصصی که فرا گرفته اند شما را تا رسیدن آمبولانس راهنمایی می کنند.توصیه های پاسخگوی 115 را انجام دهید.در صورت بروز هرگونه آتش سوزی با شماره 125 تماس بگیرید.وی تاکید کرد: قبل از رسیدن تکنسین های اورژانس ساعت، گردنبند، دستبند ، انگشتر ، کمربند و کفش های مصدوم را در آورید. لباس هاي عضو سوخته را خارج نموده و اگر لباس مصدوم به پوست ناحیه سوخته چسبیده است لباس را از پوست جدا نکنید بلکه لباس را از دور تا دور محل چسبیده قیچی کنید .با كمك يك پانسمان ( گاز استريل) و يا يك پارچه تميز محل سوختگي را به آرامي بپوشانيد.به هيچ عنوان از خميردندان،‌سيب زميني رنده شده و روغن جهت تسكين درد و بهبودي سوختگي استفاده ننماييد.از ماليدن چشم ها و  پلك ها خودداری كنيد.چشم فرد آسيب ديده را با يك وسيله در دسترس مانند ليوان هاي يك بار مصرف يا مقوائي كه به شكل مخروط در آورده ايد بپوشانيد. نيازي به گذاشتن دستمال، پنبه يا گاز روي چشم وجود ندارد.از هيچ گونه پماد يا قطره چشمي استفاده نكنيد و چشم ها را نشوئيد زيرا استفاده از آنها مي تواند آسيب وارده به چشم را شديدتر كند.

دکتر محمدجواد امیری درپایان تاکید کرد :خانواده ها با مراقبت کامل از فرزندان خود و دادن راهنمایی ها و آگاهی های لازم در پیشگیری از حوادث نقش بسزایی دارند.