بیش از 7 هزار و 500 نوزاد در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه تحت غربالگری کم کاری تیروئید نوزادان قرار گرفته اند

تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۳/۱۰ ۰۷:۴۱ | تعداد بازدید: 78

کارشناس برنامه هیپو تیروئید نوزادان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: در سال گذشته بیش از 7 هزار و 500 نوزاد در جمعیت تحت پوشش این دانشگاه تحت غربالگری کم کاری تیروئید نوزادان قرار گرفته  و از ابتدای اجرای برنامه تاکنون بیش از 100 نوزاد و کودک مبتلا به بیماری شناسائی و تحت درمان قرار گرفته اند.

حسن گرمئی با بیان اینکه هفته اطلاع رسانی و روز جهانی تیروئید که از 4 تا 10 خرداد ماه برگزار می شود، افزود: برنامه غربالگری بیماری کم کاری تیروئید نوزادان از سال 1384 در سیستم بهداشتی کشور ادغام و اجرائی شد که با توجه به نقش مهم آن در شناسائی بیماری کم کاری تیروئید نوزادان و جلوگیری از عوارض این بیماری در کودکان به عنوان آینده سازان جامعه بسرعت مورد توجه و قبول خانواده ها قرار گرفت.

وی عنوان داشت: آسانی انجام این برنامه همراه با ارزانی و موثر بودن درمان باعث شده که از ابتدای اجرا تاکنون بیش از 12 میلیون نوزاد غربالگری شده و تعداد زیادی بیمار شناسائی و درمان شوند.

وی اظهار داشت: بیماری کم کاری تیروئید نوزادان به وضعیتی از کمبود هورمون تیروئید گفته میشود که در صورت تشخیص به موقع قابل درمان است و در صورت عدم تشخیص به موقع و یا درمان نامناسب میتواند موجب بروز عقب ماندگی ذهنی و اختلال در رشد کودک شود.

حسن گرمئی تصریح کرد: بیماری کم کاری تیروئید نوزادان از جمله بیماریهائی است که در بدو تولد معمولا بدون علامت است و به همین خاطر غربالگری نوزادان جهت شناسائی این بیماری در سن 3 تا 5 روز بعد تولد اهمیت بسیار بالائی داشته و فقط با غربالگری میتوان بیماری را در زمان مناسب تشخیص و درمان کرد.