عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه عنوان کرد:

حذف مالاریا یکی از اهداف ۱۷ گانه توسعۀ پایدار

تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۴ ۱۳:۰۰ | تعداد بازدید: 87

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: حذف مالاریا یکی از اهداف ۱۷ گانه توسعه پایدار Sustainable Development Goals (SDGs) بوده که می‌تواند باعث توسعۀ اقتصادی و افزایش جذب سرمایه‌گذاری در کشور شود و به تایید بسیاری از صاحبنظران حذف مالاریا یکی از مهمترین دستاوردهای بهداشتی پس از انقلاب شکوهمند جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود.

نیره کثیری با بیان این‌که شعار روز جهانی مالاریا در سال ۲۰۲۱؛ "مالاریا صفر؛ تلاش جهان برای نابودی مالاریا" نام‌گذاری شده است افزود: علائم ابتلا به بیماری مالاریا، شبیه به آنفولانزا می‌باشد و از این علائم می‌توان به بروز تب شدید، لرز متوسط تا شدید، تعریق و علائمی مانند سردرد، استفراغ و اسهال اشاره نمود و علائم ابتلا به مالاریا معمولاً در عرض چند هفته پس از آلوده شدن توسط پشه آنوفل شروع می‌شوند و در مواردی انگل می‌تواند تا یک سال در بدن انسان غیر فعال باقی بماند.

کارشناس ارشد آموزش بهداشت تشریح کرد: طبق برآورد سازمان جهانی بهداشت، تعداد گزارش شده از موارد ابتلا به مالاریا بین سال‌های 2000 تا 2020؛ 97 درصد کاهش یافته همچنین مرگ و میر ناشی از این بیماری در این مدت بیش از 99 درصد کاهش یافته است.

وی اظهار داشت: در سال 2020، 24 کشور از 26 کشوری که در سال 2000 جزء موارد بومی و مهم مالاریا بودند؛ گزارش داده‌اند انتقال مالاریا برای 3 سال یا بیشتر قطع شده و در سال 2020 WHO  هدف خود را توقف انتقال بیماری در 25 کشور دیگر تا سال 2025 قرار داد.

عضو هیئت علمی دانشگاه در مورد راه‌های پیشگیری از این بیماری بیان کرد: مالاریا به‌عنوان یک قاتل جهانی شناخته‌ شده، اما خوشبختانه قابل پیشگیری و درمان است که از راه‌های پیشگیری می‌توان؛ به بهسازي محيط که منجر به از بين رفتن هميشگي يا کاهش محل زندگي و تکثير پشه‌هاي آنوفل در نزديک محل‌هاي مسکوني مردم مي‌شود، اطلاع رساني گسترده به مردم، خصوصاً به گروه‌هاي در معرض خطر؛ همچنین دسترسي به خدمات بهداشتي سريع و ارزان براي تشخيص و درمان سريع بيماري و بررسي سابقه اهداء کنندگان خون در موارد ابتلا به مالاريا يا مسافرت و يا سکونت در مناطق پرخطر اشاره کرد.

برچسب های خبر