مسئول واحد سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه تشریح کرد:

نقش تاثیرگذار اوقات فراغت در بهداشت روانی افراد

تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۳/۳۰ ۰۹:۳۴ | تعداد بازدید: 65

مسئول واحد سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: عده‌ای فراغت را یک فرصت تازه می‌دانند و در مقابل عدۀ دیگری آن را به خلاص شدن و رهایی ترجمه می‌کنند اما در این بین دوستان موفق و کسانی که قصد دارند از لحظه‌های خود بیشترین استفاده را ببرند، با فرارسیدن این اوقات نه‌تنها به بی‌هدف گذراندن این روزها فکر نمی‌کنند، بلکه با مشورت و تفکر، روش‌های جدید و برنامه‌ای نو را وارد زندگی خود می‌نمایند تا از این فرصت پیش آمده بیشترین بهره را ببرند.

سمیه نزهتی در خصوص آسیب‌های عدم برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت بیان داشت: عده‌ای در برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دچار مشکلات جدی می‌شوند. تا نیمه‌های شب پای تلویزیون نشستن، ساعت‌ها بی‌هدف پشت رایانه بودن، صبح‌ها تا دیروقت خوابیدن و بخش عمده روز را با کسالت سپری کردن یک مشکل بارز از نحوۀ گذران اوقات فراغت است. در واقع باید گفت برنامه‌ريزى براى اوقات فراغت همانند برنامه‌ريزى‌هایى که در زمينه‌هاى ديگر صورت مى‌پذيرد نوعى فرآيند هدف‌دار است.

وی اظهار داشت: توجه به نیازها، اولویت‌ها، امکانات موجود، مشارکت و هم‌فکری و مسئولیت‌پذیری افراد از فاکتورهای موثر در برنامه‌ریزی اوقات فراغت است. امروزه روانشناسان عقيده دارند که تفريح و سرگرمى نقش مهمى در پرورش قواى جسماني، فکري، اخلاقى و رفتارى افراد دارد و چنان‌چه از اين اوقات به‌خوبى و به طرز صحيح استفاده شود در پيش‌گيرى از انحرافات و کج‌روى‌ها مى‌‌تواند به‌ نحو چشم‌گيرى مؤثر باشد.

نزهتی در ادامه عنوان داشت: زمانی که نتوانیم جای خالی زمان را پرکنیم، احساس‌های ناخوشایند مهمان دل ما می‌شوند و حال و روز ما را بد می‌کنند. احساس بیهودگی، از دست دادن فرصت‌ها، احساس کوتاهی و جاماندن از پیشرفت، احساس تکرار و روزمره‌گی و مانند آن محصول کارِ کارخانه بیکاری هستند. از طرف دیگر،  پرکردن اوقات فراغت با کلاس‌های آموزشی و تقویتی زیاد هم مناسب نیست. ذهن شما نیاز به استراحت و آرامش دارد. بخشی از این آرامش از طریق تجربه‌های جدید و یادگیری فنون تازه به سراغ شما می‌آید.

وی در پایان اضافه کرد: لذتی که ما از یادگیری‌ها و به‌دست آوردن توانایی‌های نو به دست می‌آوریم، بسیار بالا وانرژی‌بخش است. در اوقات فراغت بايد افراد فرصت‌هایى داشته باشند تا هدف‌هاى مشخص و معينى را دنبال نمايند و به رشد همه‌جانبه شخصيت خود بپردازند.

برچسب های خبر