هشدار در خصوص عدم مصرف سموم آفت‌کش‌ کشاورزی جهت درمان شپش سر

تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۶/۲۷ ۰۹:۲۷ | تعداد بازدید: 359

مدیر غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در خصوص استفاده از سموم آفت‌کش‌های کشاورزی و سموم خانگی جهت درمان شپش سر هشدار داد.

دکتر شیما نصراله‌الحسینی گفت: بر اساس گزارش‌های دریافتی متاسفانه چند مورد مسمومیت حاد و حتی مرگ ناشی از استفادۀ موضعی سموم آفت‌کش کشاورزی‌ (دیازینون از دسته سموم ارگانوفسفره) به‌منظور درمان شپش سر کودکان مشاهده شده است.

وی افزود: در صورت برخورد با افراد مبتلا به شپش، به‌خصوص کودکان که این آلودگی در آن‌ها شایع‌تر است، ضمن مراجعه به پزشک و داروساز و تهیۀ شامپوها و لوسیون‌های مخصوص درمان شپش موجود در داروخانه‌ها و استفاده بر اساس توصیه های اعلام شده، به هیچ عنوان از سموم دفع آفات و حشرات مانند سموم کشاورزی و یا سموم خانگی، برای دفع شپش استفاده نکنید.

وی عنوان داشت: سموم دفع آفات نباتی مورد استفاده در کشاورزی، دارای سمیت بالایی می‌باشند و شدیدا از طریق پوست قابل جذب هستند و تماس پوستی با این سموم می‌تواند منجر به مسمومیت و مرگ شود به طوری که حتی از کشاورزان درخواست می‌شود ضمن انجام سم‌پاشی مزارع، از دستکش لاستیکی، کفش لاستیکی جلو بسته و ماسک حفاظت‌کننده استفاده نمایند تا از بروز مسمومیت ناشی از تنفس و یا تماس سم با پوست پیشگیری شود.

مدیر غذا و داروی دانشگاه در ادامه اظهار داشت: از همشهریان گرامی به‌خصوص ساکنین مناطق روستایی و کشاورزی که به سموم دفع آفات دسترسی دارند، درخواست می‌شود توصیه‌های پیشگیرانه را جدی بگیرند و برای درمان شپش و موارد مشابه، فقط به پزشک و داروساز مراجعه نمایند و به هیچ عنوان از سموم دفع آفات و سموم خانگی جهت درمان شپش استفاده نکنند.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.