برپایی نمایشگاه مجازی فرآورده‌‌های آرایشی و بهداشتی قاچاق و غیرمجاز در تربت حیدریه

تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۷/۲۵ ۱۳:۴۷ | تعداد بازدید: 142

با هدف مشارکت مردمی در مبارزه با کالاهای قاچاق و تقلبی و تسهیل در امر بازرسی و نظارت بر کالاهای سلامت‌محور، نمایشگاه کالاهای قاچاق توسط اداره نظارت و ارزیابی فرآورده‌های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مدیریت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه برپا شد.

رئیس اداره نظارت و ارزیابی فرآوردههای غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در خصوص اهداف این نمایشگاه گفت: با توجه به این‌که تقلب و قاچاق محصولات سلامت‌محور از جمله محصولات آرایشی و بهداشتی می‌­تواند برای جامعه از لحاظ سلامت جسمی، اقتصادی ، فرهنگی و روانی مخاطره‌آمیز باشد، لذا با هدف مشارکت مردم در مبارزه با کالاهای قاچاق و تقلبی و تسهیل درامر بازرسی و نظارت بر کالاهای سلامت، نمایشگاه محصولات سلامت محور به صورت مجازی در سایت دانشگاه برپا شده است.

دکتر رویا امیری افزود: در گام نخست، نمایشگاه با عرضه فرآورده­‌های آرایشی و بهداشتی قاچاق و غیرمجاز به‌صورت مجازی برگزار می‌شود و در طول سال این نمایشگاه به صورت دوره‌ای تکرار خواهد شد.

دکتر امیری در خصوص روند بازرسی‌ها و جزئیات کشفیات انجام شده نیز بیان داشت: از مجموع 64 بازرسی به‌عمل آمده از ابتدای سال 1400 تا کنون، 724  قلم محصول آرایشی و بهداشتی به ارزش  92 میلیون و 597 هزار ریال توسط کارشناسان جمع­‌آوری شده است.

وی اظهار داشت: از آنجا که شناخت محصولات قاچاق برای برای کلیۀ شهروندان و هم‌وطنان بسیار مهم و ضروری است، تنها راه تشخیص، داشتن برچسب اصالت و سلامت برای هر محصول می­‌باشد که این برچسب پس از طی مراحلی از جمله بازرسی از شرکت‌های تولید کننده، نمونه‌برداری و انجام آزمایشات و صدور مجوز ورود از وزارت بهداشت، صادر می­‌گردد و کلیۀ محصولات سلامت محور وارداتی باید برچسب مذکور را داشته باشند که نشان‌دهندۀ اطمینان از سلامت و اصالت محصول می‌­باشد، کد اصالت کالا بر روی برچسب به‌وسیله اسکرج پوشانده شده که با خراشیدن آن، عدد 16 رقمی نمایان می‌­شود که از طریق یکی از راه‌های ذیل می‌­توانید استعلام نمایید:

• سامانه دریافت پیام کوتاه به شماره  20008822
  • از طریق اپلیکیشن TTAC