همزمان با هفته اطلاع رسانی تیروئید(۴تا۱۰) خردادماه اعلام شد:

غربالگری کم کاری تیروئید بیش از 8000 نوزاد در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه

کد مطلب: ۲۵۵۰ | تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۰۳/۰۵ ۱۲:۱۸ | تعداد بازدید: 65

حسن گرمئی کارشناس برنامه هیپوئیروئید نوزادان،معاونت بهداشت همزمان با  هفته اطلاع رسانی تیروئید(4تا10) خردادماه گفت :سالانه بیش از 8000 نوزاد درجمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه تحت غربالگری کم کاری تیروئید قرار میگیرند.وی ادامه داد: بیماری کم کاری تیروئید نوزادان ازجمله بیماری هایی است که در بدو تولد معمولا بدون علامت است و به همین خاطر غربالگری نوزادان جهت شناسائی این بیماری در سن 3 تا5 روز بعد تولد اهمیت بسیار بالائی دارد که با تشخیص به موقع از عوارض جدی وغیر قابل برگشت آن که عقب ماندگی ذهنی، کوتاهی قد وکم شنوائی است جلوگیری کرد.وی تشریح کرد : برنامه غربالگری بیماری کم کاری تیروئید نوزادان از سال 1384 در سیستم بهداشتی کشورادغام و اجرائی شد که با توجه به نقش مهم آن در شناسائی بیماری کم کاری تیروئید نوزادان وجلوگیری از عوارض آن  درکودکان به عنوان آینده سازان جامعه بسرعت موردتوجه  وقبول خانواده ها قرار گرفت. کارشناس معاونت بهداشت در خصوص دلایل بوجود آورنده بیماری کم کاری تیروئید نوزادان اذعان داشت:بروز بیماری کم کاری تیروئید نوزادان دلایل زیادی دارد که از جمله آنها میتوان به کمبود ید- ازدواج های فامیلی-ابتلا مادر به بیماریهائی چون مشکلات تیروئید،دیابت ،فشارخون بالا دردوران بارداری- مصرف بعضی ازداروها توسط مادر در طی حاملگی و.... اشاره کرد.