سلامت نوروزی (بهار ۱402)

آخرین بروزرسانی: ۱۴۰۱/۱۲/۲۶ ۰۸:۱۹| تعداد بازدید: 187

درباره ستاد خدمات نوروزی

همه‌ساله با فرارسیدن نوروز، ستاد خدمات نوروزی در دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه تشکیل می‌گردد و در نوروز 1402 نیز همراه شما خواهیم بود. بخش‌های مختلف در مجموعۀ تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در ایام نوروز نیز به ارائۀ خدمات سلامت خواهند پرداخت. در راستای تسهیل دسترسی به خدمات، فهرستی از این خدمات در این صفحه قرار گرفته است. 

 

شماره تماس‌های ضروری

 

ریاست دانشگاه: 52226010

اداره بازرسی: 52245760

روابط عمومی: 52224646

اعلام شکایات: 190

 

اطلاعات ضروری

 

 

 

 

 

 

 

 

تاریخچه و معرفی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه

تربت حیدریه با وسعت 3900 کیلومترمربع یکی از شهرستان‌های استان خراسان رضوی است که در فاصله 152کیلومتری جنوب شهر مشهد مقدس قرار دارد. این شهرستان با مساحت 62220 کیلومتر مربع ازشمال به شهرستان‌های نیشابور، مشهد و فریمان از سمت شرق با شهرستان‌های تربت جام، تایباد و خواف از سمت جنوب با شهرستان‌های رشتخوار و مه‌ولات و از سمت غرب با شهرستان کاشمر هم‌مرز می‌باشد. جمعیت تحت پوشش خدمات بهداشتی درمانی این دانشگاه با احتساب شهرستان‌های مه‌ولات و زاوه بالغ بر 358000 نفر می‌باشد که علاوه بر آن در حوزه خدمات درمانی به شهرستان‌های همجوار نیز ارائۀ خدمت می‌نماید.  

در سال 1372 دانشکدۀ پرستاری و مامایی تربت حیدریه به عنوان یک دانشکدۀ اقماری تاسیس شد و با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی پرستاری و کاردانی مامایی تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام وظیفه می‌نمود.

باتوجه به پتانسیل این شهرستان درحوزه‌های مختلف به‌ویژه آموزش و موقعیت جغرافیایی خاص و با عنایت به پیگیری‌های به‌عمل آمده، برابر یکصد و نود و سومین مصوبه جلسه شورای گسترش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشکده پرستاری و مامایی تربت حیدریه در مورخ 1387/12/12 به دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ارتقاء یافته و از دانشگاه علوم پزشکی مشهد منفک گردید و با صدور ابلاغ رئیس دانشکده از جانب وزیر محترم وقت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، این دانشکده فعالیت خود را در سال 1389 با پذیرش یکصد و بیست نفر دانشجو در رشته‌های پرستاری، مامایی، اتاق عمل و هوشبری درمقطع کارشناسی به صورت رسمی آغاز کرد.

متعاقب آن و پس از پیگیری‌های انجام شده توسط نماینده محترم مردم شریف شهرستان‌های تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی و ریاست و کارشناسان دانشکده و بازدید کارشناسان محترم وزارت متبوع از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های شهرستان و دانشکده، شورای گسترش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تاریخ 18 تیرماه 1392 مجوز پذیرش دانشجو در رشته‌های فناوری اطلاعات سلامت و علوم آزمایشگاهی در مقطع کارشناسی پیوسته، بهداشت محیط درمقطع کارشناسی ناپیوسته و رشته فوریت های پزشکی در مقطع کاردانی را صادر و نیز با تاسیس دانشکده های پرستاری ،پیراپزشکی و بهداشت در تربت حیدریه موافقت نمود.

در همین راستا رای شورای گسترش وزارت بهداشت ودرمان آموزش پزشکی در تاریخ 92/4/18 مجوزارتقای دانشکده به دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه را نیز صادر نمود تا حوزه سلامت در تربت حیدریه شاهد توسعه فعالیت و خدمت رسانی به جامعه در سطح وسیع تری باشد. در حال حاضر ابن دانشگاه در 10 رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی (پرستاری، مامایی،بهداشت عمومی، هوشبری و اتاق عمل، فناوری اطلاعات سلامت، علوم آزمایشگاهی، فوریت های پزشکی، بهداشت محیط،پرتو شناسی )2رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد (فیزیولوژی -زیست فناوری ) 1رشته تحصیلی در مقطع کاردانی ( فوریت های پزشکی ) و 1رشته تحصیلی در مقطع دکتری (پژوهشی فیزیولوژی )رشته های دانشجو می پذیرد که به واسطه این ارتقاء شاهد افزایش تعداد دانشجویان و همچنین توسعه امکانات و خدماتی هستیم که در حوزه سلامت منطقه یک رویداد مهم و ارزشمند است. 

در سال 1393 شبکه های بهداشت و درمان شهرستان های زاوه و مه ولات نیز با جمعیتی بالغ بر 126000 نفر از دانشگاه علوم پزشکی مشهد منفک و به دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه الحاق گردید .

از برکات ارتقای به دانشگاه علوم پزشکی می توان به مواردی اشاره کرد که پیش از آن و در سال های نه چندان دور مردم شهید پرور این منطقه از مزایای آن بی بهره بودند از آنجمله کمبود پزشکان متخصص در رشته های مختلف ، کمبود تجهیزات تشخیصی و درمانی، کمبود زیرساخت ها و منابع لازم و بسیاری موارد دیگر بود که باعث شده بود مردم برای درمان بیماری های خود مجبور به مراجعت به شهرهای بزرگ و با تحمل مشکلات و هزینه های بسیار شوند اما در پی ارتقای به دانشگاه علوم پزشکی بسیاری از مشکلات مرتفع و نیاز مردم به مراجعه به سایر شهرستان ها از میان برداشته شد و بدون شک در آینده نیز شاهد آثار ارزشمند بلند مدت این ارتقاء خواهیم بود.