بایدها و نبایدهای دارویی در ایام ماه مبارک رمضان
مدیر غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: قطع خودسرانۀ برخی اقلام دارویی در ماه مبارک رمضان ممکن است عواقب جبرانناپذیری برای افراد به دنبال داشته باشد.
دکتر شیما نصرالهالحسینی ضمن تاکید بر مشورت با پزشک قبل از تغییر در زمان و نحوۀ استفاد از دارو بیان داشت: اثربخشی بسياری از داروها، ارتباط مستقيمي با مصرف به موقع آنها در زمان معين دارد. لذا توصیه میکنیم در ايام روزهداری خودسرانه نوبت داروی خود را قطع ننماييد.
وی در خصوص اهمیت داروهای بیماران دیابتی نیز اظهار داشت: بیماران دیابتی باید پیش از شروع ماه مبارک رمضان تحت بررسی پزشکی قرار گیرند. بیماران باید از نظر سطح قند خون، فشار خون، چربی خون، انعقاد خون و بررسیهای کلی وضعیت بیوشیمی خون بررسی گردند و بر این اساس رژیم غذایی و دارویی مختص هر بیمار قبل از اقدام به روزهداری تعیین گردد.
مدیر غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه افزود: برخی از داروها از جمله داروهای مسکن و ضدالتهاب این قابلیت را دارند که دو بار در روز استفاده شوند بنابراین با مشورت پزشک و یا داروساز میتوان مصرف آنها را به زمان سحری یا افطار موکول نمود.
دکتر نصرالهالحسینی از مبتلایان به بیماریهای تنفسی و تنشهای عصبی بهعنوان دیگر گروه حساس در مصرف دارو نام برد و اذعان داشت: قطع داروهای استنشاقی و افشانههای تنفسی در زمان روزهداری باعث حملات تنفسی در افراد مبتلا به بیماریهای تنفسی نظیر آسم میشود. همچنین قطع داروهای ضد تشنج و یا کاهش دوز مصرفی آنها، بازگشت حملات تشنجی در افراد مبتلا به صرع را به همراه خواهد داشت که ضروری است این افراد حتما نحوۀ مصرف داروها و شرایط روزهداری را با پزشک معالج درمیان بگذارند.
افزودن دیدگاه جدید