بازدید تیم کارشناسی وزارت بهداشت از برنامۀ ملی سلامت خانواده در دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه

تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۹/۱۱ ۰۹:۵۶ | تعداد بازدید: 259

دکتر غلامی، رئیس گروه پایش و مهندس آزاد، کارشناس بهبود استاندارد و فضای فیزیکی از اعضای گروه کارشناسی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با حضور در دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه، روند اجرایی برنامۀ ملی سلامت خانواده و نظام ارجاع در مراکز خدمات جامع سلامت مجری برنامه را مورد پایش و ارزیابی قرار دادند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه در حاشیه این بازدید گفت: فرآیند اجرای برنامۀ ملی سلامت خانواده و نظام ارجاع از اردیبهشت‌ماه امسال در شهر تربت‌حیدریه آغاز شده است.

دکتر محمد قربانی افزود: برنامۀ ملی سلامت خانواده (پزشکی خانواده و نظام ارجاع) یکی از اصلاحات بزرگ و جدید نظام مراقبت سلامت در کشور است که مهم‌ترین ویژگی آن پوشش همگانی سلامت است که شامل پوشش کامل جمعیت، بستۀ خدمتی کامل، جامع و کاهش هزینه‌های پرداختی مردم در درمان است.

وی ویژگی دیگر این برنامه را سلامت‌محور بودن آن برشمرد که با اولویت قرار دادن آموزش و ارتقاء سواد سلامت جامعه ابتدا در پی آن است که افراد جامعه بیاموزند چگونه از سلامتی خود محافظت نموده و سالم زندگی کنند، موضوعی که با عنوان خودمراقبتی از آن یاد می‌شود.

وی اظهار داشت: از دیگر ویژگی‌های برنامۀ سلامت خانواده و نظام ارجاع، جامع بودن خدمات و عدالت محور بودن آن از طریق دسترسی همۀ مردم به خدمات بهداشتی و کاهش پرداخت هزینه‌های درمان در بستر نظام ارجاع است، برنامۀ سلامت خانواده و نظام ارجاع به‌عنوان یک روش مقرون‌به‌صرفه، مراقبت بهداشتی و درمانی لازم را برای خانوارها فراهم می‌آورد.

دکتر قربانی ادامه داد: در این بازدیدها که نمایندگان معاونت بهداشت و درمان دانشگاه و رئیس ادارۀ بیمۀ سلامت شهرستان نیز حضور داشتند، مستندات و گزارش اقدامات صورت گرفته مورد بررسی قرار گرفت و در ادامه روند ارائۀ خدمات و نظام ارجاع در مراکز خدمات جامع سلامت قدس و امام خمینی(ره)، بیمارستان و درمانگاه تخصصی و اورژانس بیمارستان نهم دی مورد بازدید، پایش و ارزیابی قرار گرفت و از ساختمان در حال احداث معاونت بهداشت بازدید شد.

گفتنی‌است در پایان این بازدید، نشست بررسی و برطرف کردن چالش‌های برنامه برگزار و دکتر غلامی، رئیس گروه پایش وزارت از عملکرد دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در قالب کار تیمی و همچنین مدیریت این برنامۀ بسیار مهم تقدیر کرد.